Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicole Kidman bestrijdt geweld tegen vrouwen

Shownieuws

De Australische actrice Nicole Kidman wil geweld tegen vrouwen een halt toeroepen. Ze wil haar leven 'een zinvolle invulling wil geven'.

Nicole Kidman wil geweld tegen vrouwen een halt toeroepen. De Australische actrice, tevens VN-ambassadrice, overhandigde secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties dinsdag een boek met meer dan vijf miljoen handtekeningen. Die dienen als steun voor een VN-campagne tegen vrouwengeweld.

Kidman zet zich in voor de campagne omdat zij haar leven een zinvolle invulling wil geven. "Ik heb er juist voor gekozen mij in te zetten voor vrouwen, omdat ik door mijn moeder ben grootgebracht en zij onderwijs en gelijke kansen voor haar dochters erg belangrijk vond", zei de filmster, die sinds 2006 ambassadrice is voor het VN-ontwikkelingsfonds voor vrouwen, Unifem. "Ik hoop door mijn werk als actrice een grote invloed te hebben in de strijd tegen vrouwengeweld."

Hoewel er vijf keer zo veel handtekeningen zijn opgehaald dan vooraf werd beoogd, vindt de 41-jarige actrice dat het thema wereldwijd prioriteit moet zijn 'zolang een op de drie vrouwen in hun leven te maken krijgt met geweld'. Kidman stelt dat het voor families belangrijk is om over geweld tegen vrouwen te spreken. "Het helpt moeders om geweld bespreekbaar te maken met hun dochters zodat het onderwerp niet in de doofpot wordt gestopt. Ook moeten scholen het onderwerp bespreekbaar maken."

Naast Kidman hebben de actrices Catherine Deneuve en Hillary Swank zich bij de campagne gevoegd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen