Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beatles-nummers voorlopig niet op iTunes

Shownieuws

De vele nummers van The Beatles zullen voorlopig niet beschikbaar worden gemaakt via iTunes. Onderhandelingen over de langverwachte deal zijn stopgezet.

(Novum/AP) - De vele nummers van The Beatles zullen voorlopig niet beschikbaar komen via iTunes. Onderhandelingen over de langverwachte deal zijn stopgezet, zo heeft voormalige Beatle Paul McCartney maandag bekendgemaakt. "Ik hoop echt dat het ooit gaat gebeuren, omdat ik echt vind dat het moet gebeuren", zei hij bij de lancering van zijn nieuwe album 'Electric arguments' in Londen.

Mediabedrijf Apple Corps, dat de nummers van The Beatles beheert, heeft tot op heden de distributie van nummers van de Britse band via internet tegengehouden. Onderhandelingen met iTunes werden lange tijd bemoeilijkt door een geschil tussen Apple Corps en computerfabrikant Apple Inc, de eigenaar van iTunes. Het geschil om de merknaam en het logo -bij beide bedrijven een appel- werd begin vorig jaar bijgelegd.

EMI Music is eigenaar van de muziek van The Beatles, maar heeft toestemming nodig van Apple Corps om nummers in nieuwe vormen uit te brengen. De platenmaatschappij hoopt nog altijd spoedig tot een overeenkomst te komen met Apple Inc, zo heeft een woordvoerder laten weten. Onduidelijk is waarom de onderhandelingen zijn stopgezet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen