Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beyoncé had zware kluif aan rol Etta James

Shownieuws

Beyoncé vond het heel zwaar om zich in te leven in de rol van Etta James. "Ik heb nooit drugs gebruikt en op een gegeven moment was Etta verslaafd aan heroïne."

(Novum/AP) - Beyoncé Knowles vond het heel zwaar om zich in te leven in de rol van soulzangeres Etta James voor de nieuwe film 'Cadillac Records'. "Ik heb natuurlijk nog nooit drugs gebruikt en op een gegeven moment was Etta James verslaafd aan heroïne", vertelt de zangeres en actrice. Het was heel moeilijk om me in te leven in haar pijn."

De 27-jarige Knowles bereidde zich grondig voor op haar rol. Ze bezocht zelfs een afkickkliniek om zich beter te kunnen inleven. Ook zocht ze contact met Etta James, die inmiddels 70 jaar is. "Ze is heel eerlijk en zegt waar het op staat", vertelt Beyoncé. "Als zij een compliment geeft weet ik dus dat het een ultiem compliment is omdat ze nooit liegt."

Etta James is blij dat ze wordt gespeeld door Beyoncé. "Ze gaat hier heel veel geld mee verdienen en misschien krijg ik dan ook wat", grapt de zangeres.

'Cadillac Records' gaat over het platenlabel Chess Records, dat in de jaren vijftig sterren als Etta James, Chuck Berry en Muddy Waters onder contract had staan. Knowles is ook een van de uitvoerend producenten van de film, die vanaf 23 april in de Nederlandse bioscopen te zien is. "Ik probeer altijd te groeien en uiteindelijk wil ik regisseren en dit is mijn eerste stap", vertelt ze. "Ik was erg blij met de kans om uitvoerend producent te zijn voor deze film."

Collega-acteurs waren onder de indruk van de werklust van Beyoncé. "Ze is een harde werker en ze is erg getalenteerd", vertelt Adrien Brody. Gabrielle Union is vooral om een andere reden blij met haar collega, die als uitvoerend producent ook haar baas was tijdens de opnamen van de film. "Ze is een geweldige baas en de cheques zijn gedekt", grapt ze. "Dat is het belangrijkste voor een werknemer."

Union verwijst daarmee naar het Amerikaanse zakenblad Forbes, dat eerder deze week meldde dat Beyoncé en haar echtgenoot Jay-Z het bestverdienende Hollywoodkoppel is. Het echtpaar verdiende tussen juni vorig jaar en juni dit jaar meer dan 129 miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen