Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Christie's veilt opblaasbare 'buttplug'

Shownieuws

Bij Christie's wordt een kerstboom geveild van Paul McCarthy. Hij maakte eerder het omstreden kunstwerk 'Santa Claus', beter bekend als 'Kabouter Buttplug'.

Bij de Amsterdamse vestiging van Christie's wordt volgende week dinsdag een glanzende en opblaasbare kerstboom van de Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy geveild. De kerstboom is een replica van de boom die de Kerstman in zijn eerdere sculptuur 'Santa Claus' in de hand heeft. Wegens de vorm van zijn kerstboom kreeg 'Santa Claus' in de volksmond de naam 'Kabouter Buttplug'.

De kerstboom van McCarthy moet tussen de vijftien- en twintigduizend euro opbrengen. Deze week krijgt ook 'Santa Claus' eindelijk een vaste standplaats. Het standbeeld wordt vrijdag geplaatst op het Rotterdamse Eendrachtsplein. Het beeld, dat de kunstenaar in 2001 maakte voor de gemeente Rotterdam, zorgde bij de onthulling voor veel ophef.

De sculptuur, die een plaats zou krijgen in de buurt van concertgebouw De Doelen, werd na lang delibereren op de binnenplaats van museum Boijmans van Beuningen gezet. Daar heeft 'Santa Claus' drie jaar lang gestaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen