Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Donorshow van BNN wint Emmy

Shownieuws

De Donorshow van BNN is onderscheiden met een internationale Emmy Award. Het controversiële programma won in de categorie 'non-scripted entertainment'.

De Donorshow van BNN is onderscheiden met een internationale Emmy Award. Het controversiële programma kreeg de prestigieuze televisieprijs maandag in New York in de categorie 'non-scripted entertainment'. BNN-voorzitter en presentator van het programma Patrick Lodiers liet op Radio 1 vanuit New York weten erg trots te zijn op de prijs.

In De Grote Donorshow, die vorig jaar werd uitgezonden, kon een terminaal zieke vrouw uit drie nierpatiënten een kandidaat kiezen die haar nier zou krijgen. Kijkers konden via sms hun stem uitbrengen. Uiteindelijk bleek het om een stunt te gaan, waarmee de jongerenzender meer aandacht wilde vragen voor het gebrek aan orgaandonoren. Het programma deed veel stof opwaaien.

Lodiers zei de prijs op te dragen aan iedereen in Nederland die nog op een wachtlijst staat voor een donornier. Hoewel hij erg blij is met de onderscheiding, zei Lodiers liever een ander donorsysteem in Nederland te krijgen als prijs.

Het BNN-programma versloeg inzendingen uit Canada, Argentinië en Japan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen