Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Coen Swijnenberg eerste dj in Glazen Huis

Shownieuws

BNN-dj Coen Swijnenberg wordt dit jaar opgesloten in het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Welke twee dj's nog meer meedoen wordt later bekendgemaakt.

BNN-dj Coen Swijnenberg wordt in december zes dagen zonder eten opgesloten in het Glazen Huis van 3FM. Dat heeft de omroep maandag bekendgemaakt. Welke twee dj's dit jaar nog meer meedoen aan de benefietactie 3FM Serious Request wordt later bekendgemaakt.

Het Glazen Huis staat dit jaar van 19 tot en met 24 december op de Grote Markt in Breda. Gedurende hun verblijf maken de drie opgesloten dj's 24 uur per dag radio. Luisteraars kunnen, in ruil voor een donatie, nummers aanvragen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

De actie staat dit jaar in het kader van vluchtelingenhulp. Om dit te benadrukken is Swijnenberg maandagmiddag tijdens zijn programma De Coen en Sander Show de 3FM studio uitgejaagd. Hij moest zijn sleutels en geld inleveren en moet 24 uur 'als vluchteling in Nederland' doorbrengen. In ruil voor zijn eigen telefoon ontving hij een mobieltje waarmee hij niet kan bellen maar wel gebeld kan worden. Zijn 3FM-collega's zullen hem hier ieder uur op bellen, zodat de luisteraars op de hoogte kunnen blijven van zijn belevenissen.

Op 1 en 8 december worden twee nog onbekende collega's van Swijnenberg op dezelfde manier de studio uitgejaagd. De redactie van 3FM heeft bepaald welke dj's dit jaar hun intrek in het Glazen Huis zullen nemen. Aan eerdere edities deden onder anderen Giel Beelen, Gerard Ekdom, Claudia de Breij en Sander Lantinga mee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen