Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Idols-winnares Nikki moet nog wennen aan roem

Shownieuws

Nikki heeft nog wel eens moeite met de roem die haar winst van Idols met zich mee heeft gebracht. Ze vertelt niet altijd te weten hoe ze met fans om moet gaan.

Nikki Kerkhof heeft nog wel eens moeite met de bekendheid die haar winst van de vierde editie van Idols met zich mee heeft gebracht. "Als er een klein meisje naar me toe komt en vraagt: ben je Nikki? Dan weet ik niet zo goed hoe ik er mee om moet gaan, hoe ik haar blij moet maken", vertelt ze aan Novum Nieuws. "Maar laatst zei iemand dat je haar al blij maakt door gewoon aardig tegen haar te doen."

Ondanks dat ze er dus 'nog wel een beetje mee moet leren omgaan', heeft ze verder geen last van haar roem. "Hoewel, ik had laatst een begrafenis en toen wilde ik wel heel graag onzichtbaar zijn. Want dan voel je je toch een beetje schuldig dat je misschien aandacht trekt", vertelt ze. "Maar verder heb ik er eigenlijk nooit last van gehad. Ik vind het wel leuk om herkend te worden want het is toch een soort bewijs van je succes."

De 24-jarige Nikki versloeg in maart haar rivale Nathalie tijdens de finale van Idols 4. Kort daarop verscheen haar eerste single 'Hello world', waarmee ze binnenkwam op de eerste plaats van de Single Top 100. Vanaf maandag ligt haar debuutalbum 'Naked' in de winkels.

Volgens Nikki is haar debuut een plaat met 'voornamelijk popnummers met rockinvloeden en misschien wat soul', die 'lekker gevarieerd' is. "Dit album is niet alleen qua stijl helemaal wie ik ben, maar ook qua tekst. Ik heb ook teksten uitgezocht waarmee ik me kon identificeren. Ik moet een emotie in een liedje kunnen herkennen, anders kan ik het niet overbrengen", vertelt ze.

De zangeres is vastbesloten om met haar album een definitieve plaats te veroveren binnen de Nederlandse muziekwereld. Nu haar plaat in de schappen ligt, kan ze af en toe ook weer wegdromen over een glansrijke carrière. "Waar ik het liefste naar toe zou willen, is het Gelredome", bekent ze. "Dat duurt natuurlijk nog wel een paar jaar. Maar dat zou ik eigenlijk te gek vinden. Symphonico in Rosso met Nikki zou ik mezelf wel als doel willen stellen", verwijst ze lachend naar de concertreeks die onder meer Marco Borsato en Lionel Richie eerder gaven in Arnhem.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen