Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vampierfilm scoort goed in Amerikaanse box office

Shownieuws

De vampierfilm 'Twilight' heeft de hoge verwachtingen waargemaakt. In de Verenigde Staten bracht de film in het openingsweekeinde meer dan 56 miljoen euro op.

(Novum/AP) - De vampierfilm 'Twilight' heeft de hoge verwachtingen waargemaakt. In de Verenigde Staten bracht de film, geregisseerd door Catherine Hardwicke, in het openingsweekeinde meer dan 56 miljoen euro op. Dat is de beste score aller tijden voor een film die is geregisseerd door een vrouw.

Al maanden voor de release wist 'Twilight' vooral op het internet een grote schare fans op te bouwen. De film is gebaseerd op een boek van Stephenie Meyer en draait om de onmogelijke liefde tussen een vampier en een middelbare scholiere. Voor een blockbuster is de film gemaakt met een bescheiden budget van 30 miljoen euro.

De hoofdrolspelers van 'Twilight', Robert Pattinson en Kristen Stewart, zijn al verzekerd van een volgende klus. Producent Summit Entertainment heeft dit weekeinde al aangekondigd dat er een vervolg in de maak is, een verfilming van Meyers roman 'New moon'.

'Twilight' gaat in Nederland op 4 december in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen