Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Georgina Verbaan op de bres voor nertsen

Shownieuws

Georgina Verbaan trekt zich het lot van nertsen aan. De actrice voert dinsdag samen met Bont voor Dieren op de Amsterdamse Dam actie tegen de nertsenfokkerij.

Georgina Verbaan trekt zich het lot van nertsen aan. De actrice voert dinsdagmiddag samen met Bont voor Dieren op de Amsterdamse Dam actie tegen de nertsenfokkerij. Ook actrice Karen van Holst Pellekaan voert actie tegen de vergassing van de nertsen om hun vacht.

De 29-jarige Verbaan staat bekend om haar dierenliefde en was twee jaar geleden, net als de 53-jarige Van Holst Pellekaan, lijstduwer voor de Partij voor de Dieren. Vorig jaar nam ze plaats in een varkenshok om aandacht te vragen voor varkens en kippen die in de bio-industrie op elkaar gepropt zitten.

Verbaan en Van Holst Pellekaan zijn vanaf dinsdag ook samen te zien in een tv-spotje waarin zij oproepen tot een nertsenfokverbod. In Nederland, de derde producent van nertsenbont ter wereld, worden jaarlijks bijna 4,5 miljoen nertsen vergast. De Bont voor Dieren voert mede namens de Dierenbescherming campagne voor een wettelijk verbod op het fokken van nertsen. Volgende week debatteert de Tweede Kamer over een wetsvoorstel om de bontfokkerij in Nederland te verbieden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen