Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chris Brown domineert American Music Awards

Shownieuws

Chris Brown is in de prijzen gevallen tijdens de American Music Awards. De 19-jarige zanger won drie awards waaronder die voor artiest van het jaar.

(Novum/AP) - Chris Brown was zondag de grote winnaar op de American Music Awards. De 19-jarige r&b-ster won een prijs voor artiest van het jaar, beste mannelijke popartiest en beste mannelijke r&b-artiest.

Brown bleef bescheiden. "Ik zou de prijs aan Coldplay hebben gegeven", zei de jonge artiest, toen hij de prijs voor artiest van het jaar in ontvangst nam. "Ik weet niet wat ik moet zeggen."

Kanye West werd verkozen tot beste hiphop-artiest. Ook hij vond dat een collega de prijs eigenlijk verdiende. "Ik wil deze prijs aan Lil Wayne geven", liet hij het publiek weten. Daarnaast kreeg hij een award voor zijn album 'Graduation'. "Het is onze verantwoordelijkheid als muzikanten om elkaar te blijven pushen", zei hij. "Wij zijn de nieuwe Beatles, de nieuwe Jimi Hendrix. Ik wil Elvis zijn."

Bij de vrouwen viel Alicia Keys in de prijzen. Keys droeg de twee awards voor haar album 'As I am' op aan 'alle supervrouwen die iedere dag moeten vechten'. Rihanna werd verkozen tot beste vrouwelijke r&b-artiest en beste popartiest.

Tijdens het prijzengala in Los Angeles traden sterren op als Beyoncé, The Pussycat Dolls, Miley Cyrus, Christina Aguilera, Pink, Coldplay en Annie Lennox. De show werd gepresenteerd door komiek Jimmy Kimmel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen