Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vaticaan rehabiliteert John Lennon

Shownieuws

Het Vaticaan toont zich vergevingsgezind jegens John Lennon. Hij zei ooit dat de Beatles populairder waren dan Jezus, waarmee hij veel gelovigen boos maakte.

(Novum/AP) - Het Vaticaan is vol lof over de muzikale nalatenschap van de Beatles en toont zich vergevingsgezind jegens John Lennon. Hij joeg 42 jaar geleden veel gelovigen tegen zich in het harnas met de uitspraak dat de Beatles populairder waren dan Jezus.

L'Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan, wijdde zaterdag een artikel aan deze kwestie en zei dat de uitspraak van Lennon moet worden gezien als de grootspraak van een jongeman die niet goed wist hoe hij moest omgaan met het plotselinge succes van de band.

Vorige week stond zowel de krant als het radiostation van het Vaticaan stil bij het feit dat het veertig jaar geleden was dat het befaamde 'White Album' van de Beatles uitkwam. Het Vaticaan zei dat het album aantoonde hoe creatief de Beatles waren, vooral vergeleken met de 'stereotiepe, standaard songs' die tegenwoordig worden geproduceerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen