Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Internationale Emmy voor producent Law & Order

Shownieuws

Dick Wolf wordt tijdens de uitreiking van de International Emmy Awards in het zonnetje gezet. Hij krijgt een Founders Award voor het succes van Law & Order.

(Novum/AP) - Producent Dick Wolf wordt maandag tijdens de uitreiking van de International Emmy Awards in het zonnetje gezet. Hij krijgt een Founders Award voor het wereldwijde succes van Law & Order.

Sam Waterston, die sinds 1994 te zien is als Jack McCoy in de politieserie, reikt de prijs uit aan de geestelijke vader van de show. Hij wordt op het podium bijgestaan door zijn collega Linus Roache. Ook Dann Florek, Tamara Tunie en Michaela McManus van 'Law & order: special victims unit' zijn aanwezig bij de uitreiking in het Hilton Hotel in New York.

Tijdens het internationale tv-gala maken veertig genomineerden uit zestien landen kans op de prestigieuze televisierijs. De Grote Donorshow van BNN is genomineerd in de categorie non-scripted entertainment. De taboedoorbrekende donorshow werd eerder door een Nederlandse vakjury bekroond met de televisieprijs 'Tv-moment van het jaar'.

In De Grote Donorshow kon een terminaal zieke vrouw uit drie nierpatiënten een kandidaat kiezen die haar nier zou ontvangen. Kijkers konden via sms hun stem uitbrengen. Uiteindelijk bleek het om een stunt te gaan, waarmee de jongerenzender meer aandacht wilde vragen voor het gebrek aan orgaandonoren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen