Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper T.I. getuigt in moordzaak

Shownieuws

Rapper T.I. heeft een verklaring afgelegd in een moordzaak. Twee jaar geleden werd zijn beste vriend doodgeschoten tijdens een vuurgevecht op een snelweg.

(Novum/AP) - Rapper T.I. heeft vrijdag een verklaring afgelegd in een moordzaak. Twee jaar geleden werd zijn beste vriend en assistent Philant Johnson doodgeschoten tijdens een vuurgevecht op een snelweg in Cincinnati. "Die kogels waren volgens mij voor mij bedoeld", liet de zelfbenoemde King of the South weten in de rechtszaal.

De schietpartij vond plaats na afloop van een feestje in de club. Volgens de 28-jarige T.I. werd zijn busje gevolgd nadat hij met zijn vrienden de club had verlaten. Op de snelweg ging de auto naast ze rijden. "Voordat ik het wist werden er schoten afgevuurd", verklaarde de rapper. Hij erkende dat er vanuit zijn auto werd teruggeschoten terwijl hij dekking zocht. T.I. bleef ongedeerd, maar drie andere inzittenden werden geraakt. Johnson, die in zijn linkerslaap was geraakt, overleed ter plaatse.

De 34-jarige Hosea Thomas staat terecht in de moordzaak. Zijn broer Padron, die de auto zou hebben bestuurd van waaruit werd geschoten, heeft hem in ruil voor strafvermindering als dader aangewezen.

Clifford Harris, zoals T.I. eigenlijk heet, heeft zelf ook de nodige juridische problemen. Hij werd vorig jaar, enkele uren voordat hij zou optreden tijdens de BET Awards, gearresteerd wegens het in bezit hebben van ongeregistreerde wapens en wapenbezit als veroordeelde misdadiger. Hij moet in maart de cel in en is veroordeeld tot duizend uur dienstverlening.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen