Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nipplegate opnieuw voor de rechter

Shownieuws

Het is vijf jaar geleden dat de ontblote borst van Janet Jackson op tv te zien was, maar de kwestie blijft spelen. De zaak komt nu voor de Hoge Raad.

(Novum/AP) - Het is bijna vijf jaar geleden dat tv-kijkers wereldwijd werden getrakteerd op de ontblote borst van Janet Jackson, maar de kwestie blijft spelen. De Amerikaanse mediawaakhond Federal Communications Commission (FCC) probeert alsnog tv-zender CBS te laten boeten voor de als schokkend ervaren beelden.

In hoger beroep werd in juli een door FCC opgelegde boete van bijna 440 duizend euro verworpen. Volgens de rechters lag de boete niet in lijn met dertig jaar van eerder beleid van de mediawaakhond. FCC probeert nu door de Amerikaanse Hoge Raad alsnog in het gelijk te worden gesteld.

Tijdens de pauzeshow van de Super Bowl in 2004 voerde Jackson een act op met Justin Timberlake. Tijdens een wilde dansroutine trok Timberlake aan de kleding van zijn collega, waardoor haar rechtborst, inclusief tepelring, werd ontbloot. Een grote rel, die Nipplegate werd gedoopt, was het gevolg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen