Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Travis Barker eist vergoeding voor vliegtuigcrash

Shownieuws

Travis Barker is naar de rechter gestapt naar aanleiding van een ongeluk met een privévliegtuig. De drummer eist een schadevergoeding van twintigduizend euro.

(Novum/AP) - Travis Barker is naar de rechter gestapt naar aanleiding van een ongeluk met een privévliegtuig waarbij hij gewond raakte en twee goede vrienden om het leven kwamen. De voormalige drummer van Blink-182 klaagt onder anderen de eigenaar van het toestel aan en een bedrijf dat voorziet in vliegtuigonderhoud.

De muzikant eist een schadevergoeding van bijna twintigduizend euro voor geleden pijn, verminking, derving van inkomsten en medische en juridische onkosten. Bij het ongeluk, dat op 19 september plaatsvond op een vliegveld in South Carolina, raakten Barker en diens vriend Adam Goldstein, beter bekend als DJ AM, ernstig gewond. De twee piloten, de persoonlijk assistent van Barker en zijn bodyguard kwamen bij de crash om het leven.

De moeder van Barkers bodyguard schaart zich achter de muzikant. Zij eist een vergoeding voor geleden verdriet, onkosten voor de uitvaart van haar zoon en inkomstenderving. Volgens de aanklacht was het toestel 'ondeugdelijk' en waren de piloten niet naar behoren geschoold.

De privéjet raakte, waarschijnlijk wegens een klapband, van de landingsbaan en kwam in een zee van vuur tot stilstand op een nabijgelegen weg. Barker en Goldstein wisten het toestel tijdig te verlaten, maar liepen ernstige brandwonden op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen