Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Assistente: sjeik zag Michael Jackson als broer

Shownieuws

Het verrast een oud-assistente van Michael Jackson dat hij is aangeklaagd door een sjeik. Hij beschouwde Jackson volgens haar 'als een broer'.

(Novum/AP) - Het verrast een voormalige assistente van Michael Jackson dat de zanger is aangeklaagd door sjeik Abdullah bin Hamad Al Khalifa. Dat verklaarde Grace Rwaramba vrijdag tijdens een hoorzitting in de rechtszaak. De tweede zoon van de koning van Bahrein zou Jackson volgens haar 'als een broer' beschouwen.

De sjeik eist 5,5 miljoen euro van Jackson wegens contractbreuk. Een album en een autobiografie die de artiest onder beheer van de sjeik uit zou brengen, zijn er nooit gekomen terwijl Jackson wel een voorschot van enkele miljoenen euro's zou hebben gekregen.

De advocaat van Jackson claimt dat de afspraak tussen zijn cliënt en de sjeik, die de zanger onderdak bood nadat hij in Amerika beschuldigd was van kindermisbruik, niet bindend was. Het geld dat de 50-jarige zanger ontving, zou een cadeautje zijn geweest. Assistente Rwaramba onderschrijft deze theorie. Zij stelt dat de sjeik de zanger aan de lopende band cadeaus en geld aanbood. "Hij zei steeds: wat kan ik voor je doen, wat kan ik je kinderen geven?", vertelde ze. "Hij was heel lief."

Rwaramba verklaarde verder dat de sjeik twee keer grote bedragen, in totaal bijna 825 duizend euro, op haar rekening stortte voor Jackson, die geen eigen bankrekening zou hebben. Ook zou hij hotelrekeningen en speelgoed voor de zanger en zijn entourage hebben betaald. Volgens de assistente zou de sjeik nooit hebben gesuggereerd dat hij het geld ooit terug wilde zien.

Jackson zelf is maandag opgeroepen als getuige in de zaak, die dient in Londen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen