Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ives Ensemble wint Klassieke Muziekprijs 2008

Shownieuws

Het Ives Ensemble is de winnaar van de VSCD Klassieke Muziekprijs 2008 in de categorie 'prestatie van een (klein) ensemble'. Ze kregen de prijs donderdag.

Het Ives Ensemble is de winnaar van de VSCD Klassieke Muziekprijs 2008 in de categorie 'prestatie van een (klein) ensemble'. Het dertienkoppige ensemble kreeg de onderscheiding donderdagavond van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Dat gebeurde tijdens een concert in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Eind vorige maand ontving violiste Janine Jansen de VSCD-prijs al in de categorie 'individuele prestatie'. De Holland Baroque Society werd onderscheiden in de categorie 'nieuwe generatie musici'. Later deze maand wordt ook nog bekendgemaakt wie de beste 'prestatie van een orkest of groot ensemble' heeft geleverd.

Het Ives Ensemble, dat in 1986 werd opgericht door pianist John Snijders, speelt ongedirigeerde kamermuziek uit deze en vorige eeuw. De jury van de Klassieke Muziekprijs roemt de muzikanten om 'hun eigenzinnige repertoirekeuze en de consistentie waarmee ze telkens weer op het allerhoogste niveau musiceren'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen