Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Diana Ross zingt voor Nobelprijswinnaar

Shownieuws

Diana Ross treedt op voor de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede, de Finse vredesduif Martti Ahtisaari. Het concert vindt op 11 december plaats in Oslo.

Diana Ross zingt op 11 december voor de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede, de Finse vredesduif Martti Ahtisaari. Ook De Canadese zangeres Leslie Feist en de Amerikaanse countryartiest Dierks Bentley treden op tijdens het concert, dat plaatsvindt in Oslo. Dat heeft de organisatie van de Nobelprijs bekendgemaakt.

Bij het concert zijn eveneens de Mexicaanse zangeres Julieta Venegas, de Nigeriaanse muzikant Seun Kuti en de Noorse zangeres Marit Larsen van de partij. Binnenkort wordt de rest van de line-up bekendgemaakt, evenals de presentatoren van het evenement.

Vorig jaar werd het concert, dat een dag na de uitreiking van de Nobelprijs plaatsvindt, gepresenteerd door actrice Uma Thurman en acteur Kevin Spacey. Onder anderen Alicia Keys, Annie Lennox en Juanes traden toen op voor laureaat Al Gore.

Vorige week werd bekendgemaakt dat Ahtisaari, voormalig president van Finland, de prijs krijgt. De 71-jarige Fin krijgt de prijs 'voor zijn belangrijke inspanningen, op verschillende continenten en gedurende meer dan drie decennia, om internationale conflicten op te lossen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen