Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit vindt Songfestival 'politiek gelul'

Shownieuws

Jan Smit draagt het Eurovisie Songfestival bepaald geen warm hart toe. "Ik zou zelf nooit meedoen", zei hij tegen Toazted. "het is allemaal politiek gelul."

Jan Smit draagt het Eurovisie Songfestival bepaald geen warm hart toe. "Ik zou zelf nooit meedoen", zegt hij stellig in een interview met muziekwebsite Toazted. Volgens de Volendamse volkszanger heeft het festival weinig van doen met kwaliteitsmuziek. "Ik denk dat het toch niets uitmaakt wie je stuurt", stelt hij. "Het is allemaal politiek gelul."

De afgelopen jaren is er veel kritiek geweest over zowel de voorrondes als de finale van het Songfestival. Zo stemmen de Oost-Europese landen vooral op elkaar en lijkt bij veel acts de presentatie de doorslag te geven boven de kwaliteit. De NOS gooit het dit jaar over een andere boeg dan de afgelopen jaren met de afvaardiging van de Toppers. Smit juicht dat toe. "Ik vind het een geniaal idee", zegt hij. "Ik hoop dat ze heel ver komen, ik vind het wel een stunt."

Het Songfestival vindt op 16 mei plaats in Moskou. De Toppers moeten zich zien te kwalificeren tijdens een van de twee voorrondes, die plaatsvinden op 12 en 14 mei. Op 1 februari kiest het Nederlandse publiek welk nummer door Gordon, Gerard Joling en René Froger wordt opgevoerd.

Smit startte vorige week met zijn nieuwe tournee, waarmee hij tot en met begin februari onder meer Ahoy, de RAI en de IJsselhallen aandoet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen