Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice Edie Adams (81) overleden

Shownieuws

De Amerikaanse actrice Edie Adams is op 81-jarige leeftijd overleden. Adams werkte vooral voor televisie, maar speelde ook in twee films die Oscars wonnen.

(Novum/AP) - De Amerikaanse actrice Edie Adams is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden. Adams werkte vooral voor televisie, maar speelde ook in twee films die Oscars wonnen.

In de klassieker 'The Apartment' van Billy Wilder uit 1960 was ze de secretaresse van Jeff D. Sheldrake (Fred MacMurray), de baas van hoofdrolspeler Jack Lemmon. De film kreeg vijf Oscars, waaronder die voor de beste film, en werd voor nog eens vijf Oscars genomineerd. Drie jaar later speelde Adams in 'It's a mad mad mad mad world' met in de hoofdrol Spencer Tracy. De film was goed voor één Oscar.

In 'The best man' uit 1964, waarvan het scenario werd geschreven door Gore Vidal, speelde ze een van de hoofdrollen. In 1957 kreeg Adams, die van huis uit klassiek zangeres was, een Tony voor haar rol in de Broadway-musical 'Li'l Abner'. Vier jaar eerder had ze op Broadway al in de musical 'Wonderful town' gestaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen