Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jack van Gelder wil zingen in musical

Shownieuws

Jack van Gelder presenteert zaterdag de 29e editie van Kinderen voor Kinderen, maar wil eigenlijk vooral zelf graag zingen. Hij droomt van een musicalrol.

Jack van Gelder presenteert zaterdag de 29e editie van Kinderen voor Kinderen, maar wil eigenlijk vooral zelf graag zingen. "Mijn ultieme droom: dat de lichten in het theater aangaan en ik de hoofdrol speel", zegt de sportverslaggever in Televizier. "Er is één musical waar ik veel voor over zou hebben om in te mogen spelen: 'The producers'."

De afgelopen jaren zette de 57-jarige journalist al zijn eerste stapjes in musicalland, 'zoals een nummer met Simone Kleinsma in de musical 'Mamma Mia!' voor het programma Portret van een Passie'.

Onlangs moest hij met pijn in het hart een aanbieding naast zich neerleggen. "Ineens was er de mogelijkheid om auditie te doen voor de musical 'Les misérables', om op zondagen Carlo Boszhard te vervangen. Omdat ik op zondagavond Studio Voetbal presenteer, kon dat toen niet doorgaan. Daar heb ik echt van wakker gelegen."

Bang om te falen is Van Gelder niet. "Het risico dat een eventuele musicalrol fout zou gaan, wil ik best nemen. Als ik eenmaal door de audities heen ben, durf ik veel en ben ik heel eigenwijs. Ik heb nooit bewust voor de veilige manier gekozen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen