Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jane Fonda na veertig jaar terug op Broadway

Shownieuws

Jane Fonda keert na een afwezigheid van ruim veertig jaar terug op Broadway. De 70-jarige actrice speelt volgend jaar de hoofdrol in '33 variations'.

(Novum/AP) - Jane Fonda keert na een afwezigheid van ruim veertig jaar terug op Broadway. De 70-jarige actrice speelt volgend jaar de hoofdrol in '33 variations', een stuk van Moises Kaufman over een musicologe en haar onderzoek naar de fascinatie van Beethoven voor een bepaald muziekstuk. Schrijver Kaufman voert ook de regie over de productie.

De premièredatum en plaatsen van opvoering moeten nog worden bepaald, zo werd maandag bekendgemaakt door de producent van het stuk. "Ik ben heel enthousiast om in het nieuwe stuk van Moises te spelen", stelt Fonda in een verklaring. "Het is alweer zo'n veertig jaar geleden."

De actrice won Oscars voor haar acteerprestaties in de films 'Klute' en 'Coming home'. Ze was eveneens te zien in producties als 'Nine to five', 'Barbarella' en 'Fun with Dick and Jane'. Op Broadway stond ze voor het eerst in 1960, in het toneelstuk 'There was a little girl'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen