Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ontbijtpiet leert kinderen verantwoord eten

Shownieuws

Pieten zetten kinderen niet alleen aan tot het eten van ongezonde snacks als marsepein en suikergoed. Ontbijtpiet gaat kinderen aansporen gezond te ontbijten.

Zwarte Pieten zetten kinderen niet alleen aan tot het eten van ongezonde snacks als marsepein en suikergoed. Nickelodeon zet een heuse Ontbijtpiet in om kinderen aan te sporen 's ochtends gezond te eten, zo heeft de kinderzender maandag laten weten. De Ontbijtpiet is vanaf 17 november elke werkdag te zien met zijn eigen televisieshow.

Samen met zijn onhandige assistent Leerlingpiet roept Ontbijtpiet in zijn programma kinderen op om het lekkerste en beste ontbijtrecept op te sturen. In de show worden kijkertjes op de hoogte gehouden van de vorderingen in de zoektocht naar een verantwoord ontbijt.

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat veel kinderen niet of ongezond ontbijten. In juli bleek nog uit een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie dat vijf tot tien procent van de Nederlandse basisschoolleerlingen niet dagelijks ontbijt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen