Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmproducent John Daly (71) overleden

Shownieuws

Filmproducent John Daly is vrijdag in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. Dat heeft zijn dochter bekendgemaakt. Daly, die aan kanker leed, was 71 jaar.

(Novum/AP) - Filmproducent John Daly is vrijdag in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. Dat heeft zijn dochter Jenny bekendgemaakt. De in Groot-Brittannië geboren Daly leed al enige tijd aan kanker leed. Hij is 71 jaar geworden.

Daly produceerde met zijn bedrijf Hemdale, dat hij in 1967 oprichtte met acteur David Hemmings, meer dan honderd films. Dertien producties werden beloond met een Oscar voor beste film, waaronder 'Platoon' en 'The last emperor'. Sinds vijf jaar stond Daly aan het hoofd van Film and Music Entertainment.

Regisseurs als Oliver Stone, Bernardo Bertolucci en Robert Altman begonnen hun carrière onder de vleugels van Daly, net als de acteurs Julia Roberts, Denzel Washington en Keanu Reeves.

In 2004 produceerde, regisseerde en schreef hij de film 'The Aryan couple' met acteur Martin Landau, die op verschillende filmfestivals ter wereld in de prijzen viel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen