Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Warner Bros verliest van Indiase Harry Potter

Shownieuws

Warner Bros heeft de rechtszaak tegen de Indiase makers van de komediefilm 'Hari Puttar' verloren. De film zou teveel gelijkenissen vertonen met Harry Potter.

Warner Bros heeft de rechtszaak tegen de Indiase makers van de komediefilm 'Hari Puttar' verloren. Dat meldt het Britse BBC News. Producent Mirchi Movies werkte de afgelopen drie jaar aan de komediefilm, die volgens Warner Bros qua titel en verhaal veel weg heeft van de boeken en films over tovenaarsleerling Harry Potter.

De rechter besloot de aanklacht te verwerpen omdat Warner Bros te lang zou hebben gewacht hebben met juridische stappen. De film gaat in India op vrijdag in première. Ook is het verhaal van 'Hari Puttar' volgens de rechter makkelijk te onderscheiden van het verhaal over de bekende tovenaarsleerling. In India is Hari een populaire naam, Puttar betekent 'zoon' in het Hindoestaans.

Het besluit van de rechter betekent dat de Indiase komediefilm mag worden uitgebracht. De film zou 12 september al in première gaan, maar vanwege de rechtszaak moest de releasedatum worden uitgesteld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen