Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vijf Vlaamse prijzen voor Albert Verlinde

Shownieuws

Albert Verlinde mag trots zijn. Bij de Vlaamse Musicalprijzen In Antwerpen gingen maandag vijf prijzen naar producties van zijn bedrijf V&V Entertainment.

Albert Verlinde mag trots zijn. Bij de Vlaamse Musicalprijzen in Antwerpen gingen maandagavond vijf prijzen naar producties van zijn theaterbedrijf V&V Entertainment. Zo kreeg Martin Michel, regisseur van de musical 'Fame', de prijs voor beste regie. 'Fame' won bovendien in de categorie beste ensemble.

Acteurs Loeki Knol en Koen Crucke kregen de prijzen voor beste vrouwelijke en mannelijk bijrol in de musical 'Assepoester', eveneens van V&V Entertainment. De Nederlandse musical 'Grease' kreeg de Radio 2 Publieksprijs. Niet alleen het bedrijf van Verlinde viel in de prijzen. Theatervormgever Karen Beens, die de poppen maakte voor de Nederlandse musical 'De Fabeltjeskrant', won in de categorie beste creatieve prestatie.

De belangrijkste prijs van de avond, die voor beste musical, ging naar 'The last five years'. Deze van oorsprong Amerikaanse productie, die eerder dit jaar zijn Belgische première beleefde, wordt sinds 2004 in Nederland opgevoerd. Birgit Schuurman, die vorig jaar de vrouwelijke hoofdrol op zich nam, pakte haar rol begin deze maand weer op. De musical is nog tot en met 8 november te zien in steden als Amsterdam, Rotterdam en Leiden.

De prijzen voor beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol gingen maandag naar Jan Schepens en Ann van den Broeck, die de hoofdrollen vertolken in de Vlaamse versie van 'The last five years'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen