Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Booker T. and the MG's weer in Nederland

Shownieuws

Soulband Booker T. and the MG's komt volgend jaar naar Nederland om een drietal optredens te geven. De band is al bijna twintig jaar niet in Nederland geweest.

Soulband Booker T. and the MG's komt volgend jaar naar Nederland om een drietal optredens te geven. De band, die al bijna twintig jaar niet in Nederland is geweest, geeft op 19, 20 en 21 maart optredens in Amsterdam, Eindhoven en Den Haag, meldde de concertpromotor.

Toetsenist Booker T., gitarist Steve Cropper en bassist Donald Dunn worden tegenwoordig vergezeld door drummer Steve Potts, de neef van de in 1975 vermoorde drummer Al Jackson. In de jaren zestig scoorde de band hits met onder meer 'Time is tight' en 'Green onions'.

In diezelfde periode werkten de bandleden samen met onder anderen Otis Redding, Eddie Floyd en Wilson Pickett, allen artiesten van het Amerikaanse muzieklabel Stax Records. Cropper en Dunn waren tevens te zien als bandleden van de bekende Blues Brothers-band in de gelijknamige films.

De bandleden ontvingen vorig jaar een Grammy Award voor hun gehele oeuvre. In 1992 werden Booker T. and the MG's opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame in Cleveland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen