Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frits Sissing en Frits Barend doceren over respect

Shownieuws

Frits Sissing en Frits Barend vertellen op 13 november hun persoonlijke verhaal over respect tijdens de Dag van Respect. Ook Jochem van Gelder doet mee.

Frits Sissing, Frits Barend, Fabienne de Vries en Jochem van Gelder zijn enkele van de BN'ers die op 13 november hun persoonlijke verhaal over respect vertellen tijdens de Dag van Respect. Dat heeft de stichting die de dag organiseert donderdag bekendgemaakt. Ook de ministers Bos, Vogelaar en Cramer leggen scholieren uit wat hun visie is op respect.

Bijna zeshonderd gastsprekers verlenen hun medewerking aan de derde Dag van Respect. De dag vormt de afsluiting van een lestraject dat momenteel door honderdduizend kinderen op tweeduizend basisscholen wordt gevolgd. Ook op een aantal middelbare scholen wordt aandacht besteed aan het project. Stichting Dag van Respect wil kinderen aansporen om een respectvolle houding aan te nemen in het leven.

In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam vindt op 13 november bovendien een zogenoemde Respect Battle plaats, waarbij honderd jonge debaters reageren op stellingen die met respect van doen hebben. Bij het evenement zijn vijftienhonderd scholieren van 36 basisscholen te gast.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen