Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jay Leno aangeklaagd na aankoop oldtimer

Shownieuws

Jay Leno wordt voor de rechter gesleept na aankoop van een antieke auto. Advocaten vinden dat hij de klassieker onrechtmatig heeft verkregen.

(Novum/AP) - Jay Leno wordt voor de rechter gesleept na aankoop van een antieke auto. De beheerders van de nalatenschap van oud-eigenaar John Straus zijn van mening dat de talkshowpresentator de Duesenberg uit 1931 op illegale wijze heeft verkregen. Dat blijkt uit rechtsdocumenten die dinsdag zijn ingediend bij een rechtbank in Manhattan.

Macy's-erfgenaam Straus, die vijf maanden geleden op 88-jarige leeftijd overleed, had twee peperdure auto's al vijftig jaar in een garage in Manhattan staan. Drie jaar geleden legde het garagebedrijf beslag op de Duesenberg en op een Rolls Royce uit 1930, omdat Straus een betaalachterstand zou hebben in de stallingkosten. Volgens zijn advocaten had Straus de rekening wel betaald.

De auto's werden op een veiling te koop aangeboden en Leno, die al jaren zou hebben geprobeerd om de auto van Straus over te nemen, tikte de Duesenberg voor 133 duizend euro op de kop. De auto zou eigenlijk 887 duizend euro waard zijn.

Advocaten van Straus noemen de veiling een 'schijnvertoning', die alleen maar werd georganiseerd om de auto's van Straus af te pakken. Leno zou hebben geweten dat de veiling van de klassiekers illegaal was, maar kocht de auto desondanks. De Rolls Royce werd door een andere liefhebber gekocht.

Jay Leno staat bekend om zijn grote voorliefde voor dure auto's. Hij heeft tientallen antieke auto's, motoren en sportwagens in zijn immense collectie. Naast de Duesenberg van Straus bezit Leno nog een aantal exemplaren van het merk, dat auto's produceerde van 1920 tot en met 1937.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen