Kies je favoriete radiostation

Dossiers

All Missing Pieces heeft band met Popweek

Shownieuws

All Missing Pieces heeft een speciale band met de Haagse Popweek. "We staan dit jaar voor het eerst in de grote zaal", zegt de 15-jarige frontman Camiel.

All Missing Pieces heeft een speciale band met de Haagse Popweek. "We hebben sinds de oprichting van de band al twee keer tijdens de finale opgetreden", vertelt de piepjonge frontman Camiel Meiresonne. "We staan dit jaar voor het eerst in de grote zaal. Ik heb er veel zin in."

Tijdens de Haagse Popweek, die vrijdag van start gaat in concertzaal Het paard van Troje, zijn gedurende negen dagen 124 optredens op 27 locaties door de hele stad. Naast All Missing Pieces zijn onder anderen Stud Muffins, Johnnie Stalker en Christian Alsemgeest te zien. Volgende week zaterdag wordt het festival afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van de Haagse Popprijzen.

De drie Haagse broertjes van All Missing Pieces, van wie eerder dit jaar de ep 'Pushthebuttononmybackandturnmeon' verscheen, werden genomineerd in de categorie beste opname. "Ik vind het niet heel belangrijk om te winnen, het is al top dat we genomineerd zijn", beweert zanger/gitarist Camiel. Het drietal, onder meer bekend van de single 'Busdriver', neemt het op tegen HSSLHFF en NiCad. John Dear Mowing Club werd ook genomineerd, maar trok zich terug omdat de bandleden naar eigen zeggen geen zin hadden om vrienden op te roepen op hen te stemmen.

De 15-jarige Camiel, die All Missing Pieces drie jaar geleden oprichtte samen met zijn broertjes Wrister en Quinten, denkt dat zijn rockband een voordeel heeft ten opzichte van de andere genomineerden. "Wij zijn al landelijk bekend", vertelt hij. "De anderen doen het in Den Haag goed, maar zijn bij een groter publiek nog niet zo bekend."

De ep met de lange titel vliegt inmiddels als warme broodjes over de toonbank. "Tijdens optredens verkopen we er belachelijk veel, nog meer dan in de winkels", zegt Camiel. "We werken momenteel aan materiaal voor een nieuw album. We hebben al elf tracks klaarliggen. Als we er nog vijf of zes bij hebben, gaan we de studio weer in."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen