Kies je favoriete radiostation

Dossiers

It-girl Nikkie Plessen blijft zichzelf

Shownieuws

Jezelf zijn is de belangrijkste eigenschap van een it-girl. Dat meent Nikkie Plessen, die woensdagavond in Amsterdam de derde It-Girl Award in ontvangst nam.

Jezelf zijn is de belangrijkste eigenschap van een it-girl. Dat meent Nikkie Plessen, die woensdagavond in Amsterdam de derde It-Girl Award in ontvangst nam. "Je moet gewoon uitstralen dat je lekker in je vel zit. Als je dat ook uitstraalt dan komt zo`n titel vanzelf bij je terecht", lachte de 23-jarige presentatrice.

'It-girls' zijn volgens de initiatiefnemer van de prijs, modetijdschrift Jackie, dames die 'de internationale modemores bepalen'. "Ze zijn intrigerend, blinken uit in stijl en verschijnen altijd op de juiste plek op het juiste moment." Lezeressen van Jackie, die via de website van het blad op hun favoriete it-girl konden stemmen, kozen massaal voor Plessen.

Ook Kim Feenstra, die de prijs aan haar neus voorbij zag gaan, doet zich naar eigen zeggen niet anders voor dan ze is. "Je kunt het beste alleen maar aan jezelf denken en doen waar jij je goed bij voelt. Ik ben altijd mijzelf en dat is op zich al een Jackie It-Girl Award waard", meende het 22-jarige model, die de tweede editie van Hollands Next Top Model won. "Ik vind het heel erg belangrijk dat ieder meisje zichzelf kan zijn en niet met de massa meeloopt. Uiteindelijk doe je het toch voor jezelf."

Volgens de hoofdredactrice van Jackie, Femmetje de Wind, verschillen Nederlandse it-girls van hun buitenlandse collega's, zoals Paris Hilton en Kate Moss. Nederlandse it-girls staan meer met beide benen op de grond. "In Amerika gaat het meer om de looks maar in Nederland moet je echt wat bereikt hebben."

Zangeres Elize stipte woensdag aan dat Amerikaanse it-girls vaak negatief in het nieuws komen. "Ze worden vaak betrapt met drugs of ze hebben geen slipje aan als ze wijdbeens de auto uitstappen", zei ze lachend. "In Nederland zal dit niet zo snel gebeuren, want hier zijn ze erg nuchter." Op de vraag of Elize zelf een it-girl is, antwoordt de 26-jarige zangeres dat de genomineerden een veel hoger it-girl-gehalte hebben dan zijzelf. Hoewel Elize zelf regelmatig te vinden is op feestjes en gala's, ziet ze zichzelf niet als een echte it-girl. "Ik loop liever lekker relaxed in een spijkerbroek rond."

Stylist Bastiaan van Schaik is van mening dat de Nederlandse vrouwen zeker vergeleken kunnen worden met hun Amerikaanse tegenhangers. "De Nederlandse it-girls weten echt wel wat voor tassen ze moeten dragen en wat ze aan moeten. Vergis je daar niet in."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen