Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Minister Plasterk hanteert graffitispuit

Shownieuws

Ronald Plasterk laat zich zaterdag weinig gelegen liggen aan zijn voorbeeldfunctie als minister. Bij de opening van Cinekid in Amsterdam spuit hij graffiti.

Ronald Plasterk laat zich zaterdag weinig gelegen liggen aan zijn voorbeeldfunctie als minister van OCW. Tijdens de opening van het Cinekid Festival in Amsterdam neemt de PvdA-bewindsman de spuitbus ter hand om graffiti te spuiten. Dat doet hij niet met verf, maar met licht, met behulp van de installatie 'Lumini'. Dat heeft de organisatie van het filmfestival voor kinderen donderdag bekendgemaakt.

'Lumini' is een van de vijftien interactieve installaties in het Cinekid Medialab in de bioscoop Het Ketelhuis. Daar kunnen kinderen ook workshops volgen over film en media. Zo kunnen bezoekertjes leren hoe ze het Jeugdjournaal moeten presenteren. De Amsterdamse editie van Cinekid gaat zaterdag van start met de Nederlandse première van de Japanse animatiefilm 'Ponyo'.

In Utrecht vond afgelopen zaterdag al het landelijke startschot plaats van het jaarlijks terugkerende festival. Op de Dom lieten 32 kinderen uit de 32 organiserende steden samen vijfhonderd ballonnen op. Ze werden aangemoedigd door Lisa Wade, presentatrice van Het Klokhuis.

In steden in Midden- en Zuid-Nederland is het festival sinds zaterdag aan de gang. Vanaf komende zaterdag kunnen ook kinderen in de rest van het land naar Cinekid. Het festival loopt tot en met 26 oktober.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen