Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Estelle en Leona Lewis domineren Mobo Awards

Shownieuws

Estelle en Leona Lewis zijn in de prijzen gevallen bij de Music of Black Origin (Mobo) Awards. De awards werden woensdag uitgereikt in Londen.

(Novum/AP) - Estelle en Leona Lewis zijn woensdagavond in Londen allebei tweemaal in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Music of Black Origin (Mobo) Awards. Estelle werd onderscheiden in de categorieën beste zangeres en beste nummer voor haar hit 'American boy'. Leona Lewis won de awards voor beste album en beste clip.

Lewis, bekend van het nummer 'Bleeding love', liet verstek gaan. Uit de zaal klonk luid boegeroep toen het publiek erachter kwam dat ze niet de moeite had genomen naar het prijzengala te komen. "Dat doen ze ieder jaar als iemand niet aanwezig is", vertelde Estelle aan BBC News. "Dat neemt niet weg, vind ik, dat ze een geweldige artiest is en dat ze de prijzen heeft verdiend."

Voormalig Spice Girl Mel B en Joseph Simmons van Run-D.M.C. presenteerden het evenement, dat plaatsvond in Londen. Artiesten als Dizzee Rascal, Chris Brown en Lil' Wayne sleepten ook prijzen in de wacht. Platenlabel Motown, dat volgend jaar vijftig jaar bestaat, kreeg een lifetime achievement award.

De Mobo Awards werden dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Vorig jaar ging Kanye West met twee awards naar huis. Ook Ne-Yo en Amy Winehouse vielen in de prijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen