Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Trijntje Oosterhuis maakt kans op Edison

Shownieuws

Trijntje Oosterhuis is genomineerd voor een Edison. De zangeres maakt met haar album 'Who'll speak for love' kans op een Edison in de categorie jazz vocaal.

Trijntje Oosterhuis is genomineerd voor een Edison. De zangeres maakt met haar album 'Who'll speak for love' kans op een Edison in de categorie jazz vocaal, zo is woensdag bekendgemaakt door de Edison Stichting. Oosterhuis neemt het op tegen Deborah Brown en Raul Midón. Op 28 november, bij de uitreiking van de Edison Jazz/World Awards, wordt duidelijk of de zangeres in de prijzen valt.

In de categorie jazz nationaal zijn Michiel Borstlap, Benjamin Herman en The Phonebone Quintet genomineerd. James Carter, Herbie Hancock en het Brad Mehldau Trio maken kans op een Edison in de categorie jazz internationaal. Verder worden er Edisons vergeven in de categorieën wereldmuziek, bijzondere uitgave jazz/world en dvd jazz/world.

Ook wordt dit jaar voor de tweede maal de Jazzism Publieksprijs vergeven. Room Eleven, Sensu l en Rik Mol zijn genomineerd voor de publieksprijs.

Het gala van de Edisons vindt plaats in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. De Nederlandse muziekprijzen worden uitgereikt sinds 1960. In juni werden al de Klassieke Edison Awards vergeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen