Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Derek Ogilvie wil zijn gave bewijzen

Shownieuws

Derek Ogilvie wil bewijzen dat hij daadwerkelijk over een gave beschikt. "Voor mij wordt het pas interessant als ik details kan geven; bewijs is belangrijk."

Derek Ogilvie wil bewijzen dat hij daadwerkelijk over een gave beschikt. "Ik ben altijd kritisch op mezelf als ik een reading doe", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Iedereen kan zeggen: 'er staat een geest achter je. Ik denk dat het je vader is en hij houdt van je'. Voor mij wordt het pas interessant als ik meer details kan geven. Bewijs is belangrijk."

Het 41-jarige Schotse medium, dat zowel met geesten als met pasgeboren baby's zegt te kunnen praten, streeft ernaar eerlijk te zijn over de boodschappen die hij doorkrijgt uit de 'andere' wereld. "Als iemand veel pijn heeft geleden bij zijn dood, vertel ik dat aan de nabestaanden."

Ogilvie: "Ik ga wel begripvol met de informatie om. Als een bepaald detail te intiem is, neem ik diegene even apart. Ik zal nooit voor een publiek van duizend man zeggen dat je echtgenoot een affaire heeft. Misschien weet die vrouw dat niet of wil ze niet dat anderen dat weten. Ik zou dan zeggen dat er iets speelt in haar relatie en dat ze dan vast wel begrijpt wat ik bedoel. Critici verwijten me dan dat ik niet precies te werk ga, maar die vrouw weet op die manier precies wat ik bedoel."

In een poging om critici de mond te snoeren, ging Ogilvie de uitdaging aan met de Amerikaanse scepticus James Randi. Randi, die eerder dit jaar nog te zien was in de TV Show van Ivo Niehe, loofde jaren geleden een beloning van een miljoen dollar uit aan het medium dat zijn of haar gave aan hem kon bewijzen via een door hem opgestelde wetenschappelijke test.

"Ik ben het eerste medium ter wereld dat de test heeft gedaan", zegt Ogilvie, die tijdens de test op de voet werd gevolgd door de Britse televisie. "Veel mensen hebben het me afgeraden. Ik ben ook niet geslaagd en daarover ben ik erg teleurgesteld. Er zijn veel redenen waarom ik de test niet heb gehaald, maar daar wil ik me niet achter verschuilen. Waar het op neerkomt, is dat ik ben gezakt en dat moet ik accepteren, samen met de kritiek die ik over me heen krijg."

Ogilvie zit niet bij de pakken neer nu zijn gave niet wetenschappelijk is bewezen. "Ik blijf bij wat ik doe", zegt hij. Ik heb al heel veel mensen en kinderen geholpen die door professionals niet geholpen konden worden. Mijn werk spreekt voor zich. Ik ben geen leugenaar, ik kan dit echt."

Ogilvie is bezig met een tournee in Nederland. Deze maand staat hij twintig keer in de Amsterdamse Theaterfabriek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen