Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Partysquad-mc Ruben vindt doorgaan moeilijk

Shownieuws

Ruben Fernhout vindt het zwaar om weer aan de slag te gaan met de Partysquad zonder zijn collega Jerry. "Ik weet zeker dat Jerry het ook zo gewild zou hebben."

Ruben Fernhout vindt het zwaar om weer aan de slag te gaan met de Partysquad zonder zijn muzikale partner Jerry Leembruggen. "Ik heb het er erg moeilijk mee gehad, maar ik weet honderd procent zeker dat Jerry het ook zo gewild zou hebben", vertelt de mc aan Novum Nieuws. "Ik wil dat hij, als hij straks bijkomt, kan zien dat we niet stil hebben gezeten maar hebben doorgebikkeld aan onze droom." Fernhout treedt de komende tijd dan ook op met bevriende dj's.

Leembruggen raakte drie weken geleden zwaargewond bij een auto-ongeluk in de bergen van het Spaanse eiland Ibiza. Hij liep een schedelbasisfractuur op. Pas als hij weer volledig bij bewustzijn is, kan volgens zijn management worden vastgesteld of hij hersenletsel heeft opgelopen.

"We zouden een weekje bijkomen van onze zomertoer", vertelt Fernhout. "We waren na een avond uit op weg terug met twee auto's. De auto waarin Jerry op de passagiersstoel zat, is op een bergweg in een ravijn gereden. De auto is rechtdoor gereden waar een bocht was."

De manager van het muzikale duo zat achter het stuur van de auto. "Zij raakte ook gewond, maar haar toestand is inmiddels redelijk stabiel", vertelt Fernhout. "De jongens achterin zijn er wonder boven wonder met lichte verwondingen afgekomen."

Zij wisten zichzelf uit het wrak te bevrijden en lichtten de inzittenden van de andere auto in, die het ongeluk niet hadden zien gebeuren. Ruben arriveerde nog voor de hulpdiensten bij de plaats des onheils. "Het was in eerste instantie onwerkelijk", herinnert Ruben zich. "Je weet gelijk dat je in een hel bent beland. Je denkt op dat moment niet na over de afloop; je probeert gewoon te doen wat juist is op dat moment. We hebben hem daar zo stabiel mogelijk gehouden en gewacht op de hulpdiensten."

Leembruggen werd nog dezelfde nacht geopereerd en daarna kunstmatig in slaap gehouden. Vorige week werd hij van de beademingsapparatuur afgehaald en sindsdien ademt hij zelfstandig. "Iedereen is aangedaan door het hele gebeuren", vertelt Fernhout. "Om voor mezelf te spreken: als je je gappie voor het leven daar zo ziet liggen … Ik denk dat dat een film is die nog vaak door mijn hoofd gaat spoken."

De dj werd dinsdag onder begeleiding van Nederlandse artsen naar Nederland overgevlogen. Leembruggen is nog altijd niet helemaal bij kennis. "Vorige week was voor het eerst dat ik het gevoel had dat ik tot hem kon doordringen", vertelt Fernhout. "Ik kan nog geen gesprek met hem voeren. Stapje voor stapje merken we nu nog wel een verbetering, maar ik ben pas helemaal gerust als ik weer met hem zit te babbelen."

Of Leembruggen volledig herstelt, is nog onduidelijk. "Dat is iets wat niemand ons op een briefje kan geven, maar vooralsnog zijn er geen redenen om aan te nemen dat dat anders zal zijn. Alle scans en dergelijke wezen geen gekke dingen uit, maar het is afwachten. Het is een proces dat veel tijd nodig heeft. Ik heb iedere dag de hoop dat ik daar binnenkom en dat hij zijn wenkbrauwen fronst en zegt: 'hé, dat is Ruben'. Het kan nog een week duren, maar het kan ook een maand zijn voor het zover is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen