Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Coleman ontkent gevaarlijk rijden

Shownieuws

Gary Coleman ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan gevaarlijk rijden en verstoring van de openbare orde. Dat heeft zijn advocaat bekendgemaakt.

(Novum/AP) - Gary Coleman ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan gevaarlijk rijden en verstoring van de openbare orde. Dat heeft de advocaat van de acteur bekendgemaakt.

De 40-jarige Coleman zou vorige maand in het Amerikaanse stadje Payson nabij Salt Lake City op iemand zijn ingereden, zo beweert althans de advocaat van het slachtoffer. De twee kregen volgens de politie op een parkeerterrein van een bowlingbaan ruzie toen de man met zijn mobiele telefoon foto's wilde nemen van de kleine acteur. Hij zou in de bowlingbaan ook al kiekjes hebben gemaakt van Coleman, zijn vrouw en een bodyguard. De acteur raakte bij het achteruitrijden ook een andere auto.

Coleman beweert dat hij niets verkeerds heeft gedaan en alleen maar probeerde in alle rust het parkeerterrein te verlaten. Volgens de advocaat van de acteur heeft Coleman een schikking in de strafzaak geweigerd omdat hij vreest dat het vermeende slachtoffer anders in de civiele zaak aanspraak zou kunnen maken op een schadevergoeding.

Het is niet de eerste keer dat Coleman, die door een nieraandoening nooit langer dan 1,42 meter is geworden, zich na een opstootje voor de rechter moet verantwoorden. In 1999 werd hij veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van 1170 euro aan een buschauffeur die een klap kreeg toen ze hem om een handtekening vroeg.

Coleman speelde onder meer in Diff'rent Strokes, een comedyserie die van 1978 tot en met 1986 te zien was.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen