Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen DeGeneres maakt spotje voor homohuwelijk

Shownieuws

Ellen DeGeneres roept inwoners van Californië op zich tegen een voorstel tot wetswijziging te keren die de legalisatie van het homohuwelijk moet terugdraaien.

(Novum/AP) - Ellen DeGeneres roept inwoners van Californië op zich tegen een voorstel tot wetswijziging te keren die de legalisatie van het homohuwelijk in de staat moet terugdraaien. Ze zette dinsdag een filmpje op haar website.

De 50-jarige DeGeneres trouwde in augustus met actrice Portia de Rossi, twee maanden nadat besluit van het hooggerechtshof van Californië dat het homohuwelijk mogelijk is van kracht werd. "Het was de mooiste dag van mijn leven", vertelt ze. "Er zijn nu mensen die miljoenen dollars inzamelen om dat recht van me af te nemen. Stem alstublieft tegen dit voorstel."

De talkshowpresentatrice ligt onder vuur in de Amerikaanse homogemeenschap omdat ze nog steeds geen geld heeft gedoneerd voor de campagne tegen de wijziging van de grondwet van Californië. Sterren als Steven Spielberg en Brad Pitt trokken wel hun portemonnee. Ook de moeder van Ellen maakte vijfhonderd euro over ten behoeve van de campagne tegen het voorstel.

Volgende maand wordt op initiatief van conservatieve en religieuze organisaties een referendum gehouden over het homohuwelijk. Het is de eerste keer dat stemgerechtigden wordt gevraagd het homohuwelijk te verbannen uit een staat waar het koppels van hetzelfde geslacht al is toegestaan te trouwen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen