Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chinese legende Mulan opnieuw verfilmd

Shownieuws

In China wordt gewerkt aan een film over de historische heldin Hua Mulan. De film is een Chinees-Amerikaanse coproductie en heeft een budget van 22 miljoen euro

In China wordt gewerkt aan een film over de historische heldin Hua Mulan, die eerder door Disney in een tekenfilm werd vereeuwigd. De film is een Chinees-Amerikaanse coproductie en heeft een budget van ruim 22 miljoen euro, zo meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

De opnamen van het historische epos gaan in het voorjaar van start in China. Hoewel in de film een Chinese legende centraal staat, wordt het verhaal verteld vanuit een westers perspectief. Wie in de film te zien zijn en wie de regie op zich neemt, is nog niet bekend. De Chinese filmmakers stemmen toe om het verhaal over de Chinese legende te filmen vanuit een westers perspectief, waardoor het financieel mogelijk wordt om het verhaal te verfilmen.

Het historische karakter Mulan werd tijdens de zesde eeuw voor het eerst beschreven in dichtvorm. Het is niet duidelijk of Mulan echt heeft bestaan of dat ze slechts een fictief karakter is. Mulan gaat over een vrouwelijke Chinese held die zich bij een mannelijk leger voegt. Zij neemt hiermee de plaats in van haar vader die te oud is om zijn dienstplicht te vervullen. Zij wordt vervolgens een grote held. Disney bracht in 1998 een animatiefilm uit die gebaseerd is op het verhaal van de Chinese heldin.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen