Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anna Drijver gruwt van huwelijk

Shownieuws

Anna Drijver wil nooit trouwen. "Een huwelijksaanzoek. Daar moet je echt niet mee aankomen bij mij", lacht ze tijdens de première van de film 'Bride flight'.

Anna Drijver wil nooit trouwen. "Met een huwelijksaanzoek moet je bij mij echt niet aankomen", lachte de actrice maandag bij de première van de speelfilm 'Bride flight' in het Amsterdamse theater Tuschinschki. In de film speelt ze een jonge vrouw die voor haar geliefde emigreert naar Nieuw-Zeeland.

Drijver wil ondanks haar afkeer van het huwelijk niet alleen blijven. "Ik geloof wel in de liefde", verklaarde de actrice, bekend van haar rol in de tv-serie Bitches. "Maar ik heb echt geen zin om te trouwen, op wat voor manier dan ook." Drijver hoopt het nooit mee te maken dat iemand haar ten huwelijk vraagt. "Dat mensen gaan knielen met een roos in een restaurant, doet mij niets. Ik zeg toch nee."

Waldemar Torenstra, haar mannelijke tegenspeler in de film, denkt heel anders over het huwelijk. De acteur ziet wel voor zich hoe het aanzoek eruit zou zien. "Het hoort natuurlijk dat ik haar vraag, maar ik zou het wel leuk vinden als het andersom zou zijn", stelde de vriend van BNN-presentatrice Sophie Hilbrand. "Het zou het leukst zijn als het heel onverwachts was."

De acteur zegt meer voor de liefde over te hebben dan enkel een huwelijk. "Ik zou voor de liefde naar de maan reizen", bezwoer Torenstra, die met zijn moeder op de première verscheen in plaats van met vriendin Hilbrand. "Mijn moeder niet meer zien zou ik wel heel heftig vinden. Maar als ik echt in de liefde geloof dan zou ik het wel doen."

Karina Smulders zit meer op de lijn van haar tegenspeelster Drijver. "Ik vind het genoeg om bij elkaar te zijn", zei ze. "Daar hoeft de rest van de wereld niets van te weten." Wel zou de actrice voor de liefde emigreren. "Liefde lijkt me het enige wat de moeite waard is in je leven om alles voor te doen." Collega Elise Schaap staat welwillend tegenover een huwelijk met haar vriend Wouter de Jong, maar emigreren ziet de van de kinderserie Hotnews bekende actrice niet zitten. "Ik denk niet dat ik het zou doen. Ik zou iedereen te veel gaan missen."

'Bride flight' gaat over drie jonge Nederlandse vrouwen die in 1953 hun toekomstige echtgenoten achterna reizen naar Nieuw-Zeeland. De vrouwen ontmoeten elkaar tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland, waar ze ook de vrijgezelle Frank ontmoeten. Vanaf dat moment zullen zij voor de rest van hun leven met elkaar verbonden zijn. 'Bride flight' is vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen