Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tara Elders heeft hekel aan spiritualiteit

Shownieuws

Tara Elders snapt niets van de zoektocht naar spiritualiteit. "Als je het hebt over zaken als religie, spiritualiteit of ietsisme, dan ben ik een 'nietsist'".

Tara Elders heeft weinig begrip voor mensen die het gejaagde westerse bestaan menen te kunnen combineren met oosterse sereniteit. "Ze willen de 'voordelen' van onze westerse maatschappij, met alle gekte en stress die daarbij komt kijken, en ook nog eens rust, eenvoud en sereniteit", zegt de nuchtere actrice in het maandblad voor zingeving Happinez.

De hedendaagse fascinatie voor spiritualiteit beschouwt Elders dan ook als een vluchtig gegeven. "De massale spirituele zoektocht die tegenwoordig overduidelijk gaande is, zie ik meer als een soort trend", legt ze uit. "Ik verbaas me over sommige mensen die als gekken aan hun carrière werken en er ook nog een uurtje yoga tussen weten te proppen."

De 28-jarige Elders heeft in haar eigen leven geen behoefte aan een hogere waarheid. "Als je het hebt over zaken als religie, spiritualiteit of ietsisme, dan ben ik een 'nietsist', want op dat gebied geloof ik nergens in", stelt ze. "Ik heb het meest affiniteit met de evolutieleer. Ik heb nu eenmaal niet de behoefte om in iets 'boven' mezelf te geloven."

Elders was een van de muzen van wijlen Theo van Gogh. Ze speelde in zijn film '06/05' en in zijn miniserie 'Medea'. Momenteel is de actrice te zien in de speelfilms 'Het wapen van Geldrop' en 'Vox populi'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen