Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Donorshow stapje dichter bij Emmy Award

Shownieuws

De Donorshow van BNN behoort tot de laatste kanshebbers op de internationale Emmy Award. De show werd genomineerd in de categorie 'non-scripted entertainment'.

De Donorshow van BNN behoort tot de laatste vier kanshebbers op de internationale Emmy Award in de categorie 'non-scripted entertainment'. Dat heeft de internationale organisatie van het prestigieuze prijzengala maandag bekendgemaakt. Het taboedoorbrekende programma werd eerder door een Nederlandse vakjury bekroond met de titel 'Tv-moment van het jaar'.

In De Grote Donorshow, die vorig jaar werd uitgezonden, kon een terminaal zieke vrouw uit drie nierpatiënten een kandidaat kiezen die haar nier zou krijgen. Kijkers konden via sms hun stem uitbrengen. Uiteindelijk bleek het om een stunt te gaan, waarmee de jongerenzender meer aandacht wilde vragen voor het gebrek aan orgaandonoren.

Het BNN-programma neemt het op tegen het Canadese programma 'Canada's next great prime minister', het Japanse Doors en het Argentijnse Caiga Quien Caiga. De laatste genomineerde heeft een Nederlands tintje, want de show wordt geproduceerd door Eyeworks, het bedrijf van Reinout Oerlemans.

Couscous & Cola van BNN en de VPRO Tegenlicht-documentaire Sterven werden voorgedragen, maar hebben geen nominatie bemachtigd.

Op 24 november worden in het Hilton Hotel in New York de internationale Emmy Awards uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen