Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katja Schuurman smult van botte rol

Shownieuws

Katja Schuurman geniet ervan om in de Net 5-serie S1ngle mannenverslindster Stella te spelen. "Ik vind het leuk dat ze best een beetje bot en chagrijnig is."

Katja Schuurman geniet ervan om voor de nieuwe Net 5-serie S1ngle in de huid te kruipen van mannenverslindster Stella. "Ik vind het heel leuk dat ze best een beetje bot en chagrijnig is", vertelt de actrice. "Ze zegt de dingen altijd een beetje onhandig en hard. Het is niet echt een 'pleaserig' type."

Toch heeft Stella niet alleen onsympathieke kanten, vindt Schuurman. "Ik vind het prettig dat je er gedurende de serie wel achter komt waarom ze doet zoals ze doet. Dat het niet gewoon een chagrijnig wijf is, maar dat ze soms gewoon moeite heeft om haar emoties op een normale manier te uiten."

Schuurman is vanaf dinsdag naast Bracha van Doesburg en Eva van der Gucht te zien in de serie naar de gelijknamige strip van Hanco Kolk en Peter de Wit. De serie gaat over de drie vrijgezelle vriendinnen Stella (Schuurman), Fatima (Van Doesburg) en Nienke (Van der Gucht), die samen op de verpleegafdeling van een ziekenhuis werken.

Van Doesburg heeft zichzelf helemaal gevonden in haar rol van de dromerige Fatima. "Ik vind haar heel leuk om te spelen omdat ze in haar hoofd de situatie vaak iets anders maakt dan het is. Ze kan soms heel raar over dingen denken." Ook Van der Gucht is blij met haar rol. "Ik vind Nienke ongelooflijk fijn om te spelen omdat ik soms ook heel boos mag zijn en echt door het leven mag stampen. Vooral als ze ongesteld is."

De drie actrices waren meteen enthousiast toen ze gevraagd werden voor de serie. "Het idee sprak ons meteen aan", vertelt Schuurman. "En toen we de scenario's lazen, zagen we meteen dat we er wel mee uit de voeten konden. Tijdens de eerste lezing werkte het ook al meteen tussen ons onderling." Van der Gucht noemt de samenwerking 'echt een cadeautje'. "Want je kunt het niet afdwingen. Het is een soort chemie, dat het meteen gaat leven als je samen speelt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen