Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weer rumoer rond uitspraak over homo's Jerry Lewis

Shownieuws

Jerry Lewis is weer in opspraak gekomen wegens een homo-onvriendelijke uitspraak. De komiek noemde cricket op de Australische televisie 'een nichtensport'.

(Novum/AP) - Jerry Lewis is in opspraak gekomen wegens een homo-onvriendelijke uitspraak. Toen een verslaggever van een Australische tv-zender hem vrijdag vroeg naar zijn mening over cricket, noemde de komiek het 'een nichtensport'.

Vorig jaar maakte de 82-jarige entertainer al een soortgelijke opmerking tijdens het benefietprogramma op de Amerikaanse televisie dat hij jaarlijks organiseert. Hij noemde iemand een 'ongeletterde nicht'. Een dag later bood Lewis publiekelijk zijn excuses aan en noemde hij zijn opmerking 'een slechte woordkeuze'.

Verschillende organisaties die zich inzetten voor de belangen van homoseksuelen hebben de komiek inmiddels opgeroepen om ook ditmaal zijn excuses aan te bieden. "Voor iemand die er om bekendstaat dat hij veel doet voor zijn medemens, heeft mijnheer Lewis een ongelooflijk gebrek aan waardigheid en respect. Zijn opmerkingen dragen bij aan een klimaat van intolerantie", stelt een woordvoerder van de Amerikaanse stichting Gay & Lesbian Alliance Against Defamation.

Lewis is in Australië om zijn nieuwe show te promoten en zei daar deze week voorlopig nog geen pensioen te overwegen. De Amerikaanse entertainer kwam eerder dit jaar in het nieuws omdat hij op het vliegveld van Las Vegas een ongeladen vuurwapen bij zich bleek te hebben.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen