Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ron Howard voor Obama terug naar Happy Days

Shownieuws

Ook Ron Howard is een fan van Barack Obama. De regisseur roept in een internetfilmpje Amerikanen op te stemmen op de Democratische presidentskandidaat.

Ook Ron Howard is een fan van Barack Obama. De regisseur heeft een filmpje gemaakt voor de website funnieordie.com, waarin hij Amerikanen oproept te stemmen op de Democratische presidentskandidaat. In het filmpje keert hij terug naar de dagen waarin hij nog als acteur zijn geld verdiende, onder meer in de serie Happy Days.

In het filmpje is te zien hoe Howard, die jaren geleden zijn acteercarrière aan de wilgen hing om films als 'A beautiful mind' en 'The Da Vinci Code' te regisseren, achter een filmcamera vandaan stapt. Vervolgens laat hij zich omtoveren tot het personage Opie Taylor, dat hij als klein jongetje speelde in de jaren zestig-serie The Andy Griffith Show. Dan volgt een scène waarin hij met zijn vader uit de serie, Andy Griffith, een gesprek heeft over hoe belangrijk stemmen is.

Na deze scène kleedt Howard zich om tot het personage Richie Cunningham uit de serie Happy Days, die van 1974 tot 1984 op de buis was. Hij heeft daar een gesprek met mede-acteur Henry Winkler, die voor de gelegenheid ook weer in de huid van zijn personage Fonzie is gekropen. Ze bespreken hoe de komende presidentsverkiezing de kans is om 'alles wat fout is gegaan, weer goed te maken'.

Na deze scènes spreekt Howard, als zichzelf, de kijkers toe. Hij vertelt dat hij, Griffith en Winkler eenmalig weer in hun oude rol zijn gekropen om de kijkers aan te sporen op Barack Obama te stemmen. "Wij vinden dat er met de kandidatuur van Barack Obama een zeldzame kans is om een fantastische president te kiezen. Dus neem nog even vijf minuten om goed over de verkiezingen na te denken. En stem met je hart, je verstand en met moed en visie."

Volgende week dinsdag vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen