Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden RadioRing voor Coen & Sander

Shownieuws

Het BNN-programma Coen & Sander Show is onderscheiden met de Gouden RadioRing 2008. De publieksprijs werd uitgereikt door Jeroen van Inkel.

Het BNN-programma Coen & Sander Show van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga is onderscheiden met de Gouden RadioRing 2008. De publieksprijs voor het beste radioprogramma werd vrijdag door Jeroen van Inkel uitgereikt tijdens de uitzending van het Avro-programma Schiffers.fm op Radio 2 vanuit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Ook Giel! van Giel Beelen en MiddenInDeNachtRick van Radio 538-dj Rick van Velthuysen maakten kans op de RadioRing. Ruim 34 duizend luisteraars brachten hun stem uit op de drie programma's.

Giel Beelen ontving, net als vorig jaar, de Zilveren RadioSter voor de radioman van het jaar. Beelen liet daarmee 3FM-collega Gerard Ekdom en Edwin Evers (Radio 538) achter zich.

Bij de vrouwelijke dj's ging Sophie Hilbrand (BNN) naar huis met de prijs. Zij kan vrijdagavond ook nog worden uitgeroepen tot tv-vrouw van het jaar tijdens de uitreiking van de Televizier-prijzen. Froukje de Both (Radio 538) en Annemieke Schollaardt (3FM) waren ook genomineerd voor de onderscheiding, die aan Hilbrand werd uitgereikt door Claudia de Breij.

Het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio-evenement ging voor de tweede keer naar Serious Request van 3FM. Jan Rietman reikte de prijs uit aan de zendercoördinator van 3FM, die vertelde dat de zender zich met Serious Request dit jaar gaat inzetten voor vluchtelingen. De andere genomineerden waren de Top 2000 van Radio 2 en het Koninginnedagfeest van Radio 538.

De radioprijzen werden dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Vrijdagavond worden de Televizier-prijzen, de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen, uitgereikt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen