Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Presentator Ernst-Paul Hasselbach verongelukt

Shownieuws

RTL-presentator Ernst-Paul Hasselbach is in Noorwegen verongelukt. Hij was daar voor opnames van '71 Graden Noord'. Ook een productieassistente is overleden.

Ernst-Paul Hasselbach is zaterdagochtend verongelukt bij een auto-ongeluk in Noorwegen. Dat bevestigt een woordvoerder van RTL Nederland. Hij is met zijn auto te water geraakt. De tv-presentator was in Noorwegen voor de opnamen van het tv-programma 71 Graden Noord. Hasselbach is 42 jaar geworden. Hij laat een vriendin, een dochter en twee zoons achter.

Bij het ongeluk, waarvan de precieze toedracht nog onduidelijk is, kwam ook een Belgische productieassistent, Leentje Custers, om het leven. Het productieteam van de realityshow is in Oslo opgevangen door twee Noorse psychologen. Twee directeuren van het productiebedrijf zijn direct afgereisd naar Noorwegen.

De opnamen van 71 Graden Noord zijn direct afgeblazen. "We proberen zo snel mogelijk het hele team terug te vliegen", stelt de woordvoerder. In overleg met de familie wordt besloten of de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson, waarvoor Hasselbach de presentatie verzorgde, zondag wordt uitgezonden. Zaterdagmiddag nog was op RTL 5 een herhaling te zien van de avontuurlijke realityshow.

Het eerste seizoen van 71 Graden Noord, een Nederlands-Belgische coproductie, was begin dit jaar te zien bij RTL 5. Aan de show, waarvoor een aantal bekende deelnemers op expeditie gingen in Noorwegen, namen onder anderen Xander de Buisonjé en Kim Feenstra deel.

Voor het nieuwe seizoen van het tv-programma reisden onlangs John de Wolf, Fajah Lourens, John van Lottum, Rebecca Loos en Joep Sertons naar het Scandinavische land.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen