Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen celstraf voor stalker John Cusack

Shownieuws

Een vrouw die ervan wordt verdacht John Cusack te hebben gestalkt, hoeft niet de cel in. Ze bekende vrijdag schuld in ruil voor strafvermindering.

(Novum/AP) - Een vrouw die ervan wordt verdacht acteur John Cusack te hebben gestalkt, hoeft niet de gevangenis in. Zij bekende vrijdag schuld in ruil voor strafvermindering. Een rechter veroordeelde haar daarop tot een proeftijd van vijf jaar en verplichte psychiatrische hulp.

De 33-jarige vrouw, die in maart werd gearresteerd voor het huis van Cusack, moet tien jaar lang uit de buurt blijven van de acteur. Ook mag ze zich niet ophouden bij zijn huis en werk. De vrouw maakte aanvankelijk kans op een celstraf van drie jaar.

De vrouw hield vrijdagochtend een onsamenhangend betoog, waarin ze beweerde het slachtoffer te zijn van seksuele misdrijven. Ze zou hulp hebben gezocht bij haar idool. Cusack was zelf niet aanwezig bij de zitting, maar liet in een verklaring weten de vrouw nooit ontmoet te hebben.

De 42-jarige Cusack is te zien geweest in films als 'Being John Malkovich' en 'High fidelity'. Hij speelde vorig jaar nog in de dramafilm 'Grace is gone'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen