Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mary Borsato is verslaafd aan zoon Marco

Shownieuws

Bij alle acht concerten die Marco Borsato vanaf zaterdag geeft in het Gelredome, is zijn moeder Mary van de partij. "Elke avond ga ik helemaal uit mijn dak".

Bij alle acht concerten die Marco Borsato vanaf zaterdag geeft in het Gelredome in Arnhem, is zijn moeder Mary van de partij. "Elke avond ga ik helemaal uit mijn dak, ik vind het geweldig", vertelt ze aan Novum Nieuws. "Elke avond zie je weer wat anders. Het is een soort verslaving. Dat is mijn vakantie."

Het nieuwste album van Borsato, dat net als de concertreeks de titel 'Wit licht' draagt, kent Mary al van buiten. "Wat ik nu heel mooi vind is 'Liefde wint'. Dat is zo mooi opgebouwd in melodie en hij zingt het prachtig", zegt de eigenares van een Alkmaarse bruidsboetiek. "Dan heb je nog 'Dochters', dat vind ik ook heel mooi."

Favoriete Borsato-klassiekers van Mary zijn 'Waarom nou jij' en 'Margherita'. "'Binnen' blijf ik een nummer vinden dat het altijd goed doet. Wat ik ook een heel mooi nummer vind, is 'Oud en afgedankt'. Dat is heel subtiel, heel klein, maar wel heel pakkend."

Mary heeft de komende tijd heel wat om trots op te zijn. In december gaat de film 'Wit licht' in première, waarin haar zoon de hoofdrol speelt. Ze heeft al een aantal stukken uit het filmdrama mogen zien. "De eerste twee minuten dacht ik nog: ik kijk naar Marco. Maar na twee minuten was dat al helemaal over."

In 'Wit licht' speelt Borsato een restauranthouder in Oeganda die probeert het beste vriendje van zijn zoon te bevrijden, nadat hij is ontvoerd om te worden ingezet als kindsoldaat. "Heel, heel, heel indrukwekkend, zoiets bijzonders", jubelt Mary. "Niet omdat het mijn zoon is, maar ik vind het een prachtproject."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen