Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rufus Wainwright maakt opera

Shownieuws

Rufus Wainwright is gevraagd om een opera te componeren voor het Manchester International Festival. De productie van de singer-songwriter heet 'Prima Donna'.

Rufus Wainwright is gevraagd om een opera te componeren voor het Manchester International Festival. De Canadees-Amerikaanse singer-songwriter is intussen aan de slag gegaan. 'Prima Donna', zoals het stuk gaat heten, is volgende zomer vijf dagen lang te zien tijdens het culturele evenement.

In 2007 maakte de Britse popgroep Gorillaz op uitnodiging van het festival de opera 'Monkey: journey to the West'. De organisatie heeft nu Wainwright benaderd omdat hij 'een uitzonderlijk gevoel voor melodieën en affiniteit met opera' heeft, legt de directeur van het festival uit aan BBC News. "We kijken ernaar uit om met hem te werken nu hij een voor hem onbekend terrein betreedt."

De 35-jarige Wainwright brak in 1998 door met zijn titelloze debuutalbum, dat door het muziektijdschrift Rolling Stone werd bestempeld als beste album van het jaar. Vorig jaar kwam zijn vijfde album 'Release the stars' uit. De artiest heeft veel beroemde fans, zoals Keane, Alanis Morissette en Sting. Elton John noemde hem de beste songwriter ooit.

Het Manchester International Festival vindt van 2 tot en met 19 juli plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen